ARTEMIK


posted by Tippytoes on , , ,

No comments

Löysin Huuto.netistä upean 60-luvun nojatuolin, jossa oli petroolinsininen villakangas. Väri ei miellyttänyt, sillä se ei sopinut sisustukseni värimaailmaan. Tuoli oli kuitenkin edullinen ja sen muotoilu miellytti silmääni. En tiedä mikä näissä 60-luvun tuolien muotoilussa viehättää!

On aina jännittävää antaa vanhoille esineille ja huonekaluille uusi elämä, muokata niistä itselleen sopivia, säilyttäen silti jotain, joka kertoo niiden historiasta.

Halusin verhoiluttaa tuolin ammattilaisella, joten käännyin ihmisen puoleen, jonka tiesin arvostavan sen ikää ja jolla on silmää, intohimoa ja taitoa tällaiselle huonekalujen raikastamiselle.

Artemik on Kirkkonummen Luoman kylässä sijaitseva huonekalu- , sisustus- sekä veneverhoiluun erikoistunut yritys, jota pyörittää verhoilijamestari Annina Pudas.

Valitsin Anninan ehdottamana Kirkbydesignin tuhkanharmaan epinglee-tyyppisen villakankaan nimeltä Loop värissä Ash. Kangastyyppi oli lähellä alkuperäistä.

Irroittaessa petroolinsinistä kangasta, paljastui selkänojan vaneriin kirjoitettu tuolin syntymäaika, josta verhoilijamestari otti minulle kuvan. Tuoli on valmistunut 7.3.1960, alla lukee jotain epämääräistä ja "Saha". Jännittävää!

Tuolin yhdessä jalassa oli ikävä, syvä ja todella silmiinpistävä hiertymäjälki, jonka Annina ammattilaisena taikoi lähes näkymättömäksi, vain pieni sävyero jäi, joka sekin tasoittuu ajan myötä.

7.3.1960
Sain mahdollisuuden kuvata Anninan kotia ja työpajaa, jotka sijaitsevat saman katon alla idyllisessä vanhassa hirsitalossa. Talo oli täynnä kaikenlaisia sisustajan aarteita, mutta ehdoton suosikkini oli pihalla roikkuva Thaimaasta tuotu hevoskeinu, jossa näkyy mukavasti ajan patinaa.


Tässä hieman esimakua syksyn  Habitare-messuihin.


Tilataidetta puutarhassa.

Perheen Fluffy-koira on adoptoitu Thaimaasta.
Kierrellessäni taloa, mietin miltä verhoilijamestarista tuntuu katsella omaa kädenjälkeään, sillä lähes jokainen huonekalu Anninan kotona on saanut jonkinlaisen käsittelyn häneltä, puhumattakaan ovista, lattioista tai ikkunanpielistä.

Verhoilijamestarin ura oli Anninalle luonnollinen valinta. Jo lapsena hän ompeli itselleen ja koulutovereilleen vaatteita. Jos kaapissa ei ollut sopivanlaisia housuja, hän ompeli sellaiset! Artemikin hän perusti vuonna 2000 ja kokemusta hänellä on yli 25 vuoden ajalta.

Suomen Verhoilijamestarien Liitto Ry nähdään syksyn Habitare-messuilla. Liittoa edustaa messuilla neljä verhoilijaa, jotka esittelevät taitojaan ja myös Artemik on mukana. Mitä sinä etsit tai odotat messuilta?

Leave a Reply

Powered by Blogger.