Activating Your Dog


posted by Tippytoes on ,

No comments

Koirat ja kissat kaipaavat liikunnan lisäksi aivojumppaa, eli aktivointia. Etenkin ongelmakoirille suositellaan aktivointia useita lyhyitä kertoja päivässä. Hyväkuntoista (ja varsinkin isoa) koiraa on pidemmän päälle mahdotonta väsyttää pelkällä liikunnalla.


Aktivointi voi olla vaikkapa uusien temppujen opettamista ja tavaroiden tai ruoan etsimistä. Agilityssä koira saa samalla sekä liikuntaa että aktivointia. Aina ei kuitenkaan ole aikaa lähteä matkan päähän harrastuksiin. Kaikki koirat eivät tule toisten koirien kanssa toimeen, jolloin agility ei ehkä ole mahdollista kuin omalla aidatulla pihalla.

Tässä on englanninkielinen artikkeli aiheeseen liittyen!

Ostimme koirallemme Kodalle tällaisen Nina Ottossonin aktivointipelin. Nämä ovat mainioita, kun haluat koirasi tottuvan puuhastelemaan omissa oloissa ja saavan siitä positiivisia kokemuksia. Älä kuitenkaan jätä koiraasi täysin valvomatta tämän tyyppisen lelun kanssa, jossa on irtoavia osia. Sarjaan kuuluu useita erilaisia pelejä, tämä Dog & Cat Brick on helpoimmasta päästä. Kannattaa aloittaa tällaisella helpolla, jottei koirasi menetä mielenkiintoa tehtävän ollessa liian haasteellinen.Koda yritti aluksi kovasti hakea huomiota vinkuen pelilaudan vieressä tyyppisesti: "En mä osaa, tuu auttamaan!". Tämä vaatii omistajalta hermoja ja kärsivällisyyttä. Korvatulpat olisivat olleet myös kätevät tähän alkuvaiheeseen. Laitoimme pelilaudan luukkuihin raakaa lihaa, jotta tuoksu olisi mahdollisimman vastustamaton ja houkuttelisi koiraa käyttämään aivojaan. Emme kiinnittäneet vinkumiseen minkäänlaista huomiota, emme edes katsoneet koiraa. Hetken kuluttua Koda huomasi, ettei tämä taktiikka toiminut ja alkoi suhtautua hyväntuoksuisiin luukkuihin uudella tavalla. Vahingossa saatuaan yhden luunmuotoisista muovikappaleista paikoiltaan, homma lähti rullaamaan. Kun Koda tyhjensi pelilaudan kaikki luukut ammattilaisen ottein, aloimme täyttää luukkuja hieman arkisemmilla herkuilla (kuivatulla peuralla). Tämä Dog & Cat Brick alkaa jo olemaan liian helppo Kodalle, joten hakusessa onkin nyt jotain astetta haastavampaa.Koda demonstroi:
Kovalla käytöllä ovat myös olleet erilaiset kongit, joihin voi piilottaa herkkuja. Itse kongin voi myös piilottaa ja opettaa koiran etsimään sen.


Our dog Koda had difficulties playing on his own as a puppy. He demanded attention all the time. We wanted him to learn to play and have fun on his own in order to teach him to be more independent. These activating toys have become very useful. 

Activating a dog is very important, our best friends need brain work daily. Physical exercise is vital but in order to get a more obedient, happy dog, activating too,  is a must.

Here's a very interesting article on the subject, check it out!


Leave a Reply

Powered by Blogger.