kostea omenapiirakka


posted by Tippytoes on

No comments

Tämä herkku kuuluu syksyyn. Hyvä omenapiirakka on kostea, siinä on riittävästi kanelia, kaardemummaa ja karamellia!

Kokeilin ensimmäistä kertaa reseptiä, johon laitetaan piimää. Tämä kokeilemani Valion resepti on hyvä, mutta ei vielä täydellinen, joten päätin muokata siitä mieleiseni. Piimä toimi hyvin ja piirakasta tuli sopivan kostea.


Pohja:

- 6,5 dl vehnäjauhoja
- 4 dl piimää
- 3 dl ruokokidesokeria
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 1 rkl leivinjauhetta
- reilu 100g sulatettua voita tai margariinia
- kaardemummaa (puoli putkiloa eli 4g)
- 1-2 rkl kanelia
- 1,5 rkl fariinisokeria
- 1 tl voita
- 4-5 vihreää omenaa

Kuorrute:

- 100g voita
- 1,5 dl siirappia
- 1,5 dl kuohukermaa


Aloita pesemällä omenat hyvin ja leikkaamalla ne ohuiksi viipaleiksi. Laita laakeaan kattilaan teelusikallinen voita, 1,5 rkl fariinisokeria, 1-2 rkl kanelia ja omenalohkot, kiehauta noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.




Valmista seuraavaksi kuorrute, jotta se kerkeää jäähtyä rauhassa. Laita kuorrutteen ainekset kattilaan ja keitä 10 minuuttia sekoittaen, kunnes se kuplii. Siirrä viileään paikkaan jäähtymään ja jähmettymään.



Valmista piirakan pohja. Sulata mikrossa voi/margariini. Mittaa kulhoon ruokosokeri ja fariinisokeri ja sekoita sähkövatkaimella joukkoon sulatettu rasva. Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista. Lisää vielä joukkoon piimä ja kaardemumma. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kaada taikinan sekaan sekoittaen tasaiseksi.




Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivipaperilla ja levitä siihen taikina. Asettele omenalohkot taikinan pinnalle. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia.


Ota piirakka hetkeksi uunista. Kaada hyvin jäähtynyt kuorrute omenalohkojen päälle ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Laita takaisin uuniin vielä 10-15 minuutiksi.







Leave a Reply

Powered by Blogger.