DIY: rannekoru


posted by Tippytoes on ,

No commentsTässä tulee ensimmäinen DIY (Do It Yourself)-postaus, ns. ystävyysrannekoru! Tällaisen tekeminen vaatii jonkin asteista sorminäppäryyttä, hermoja ja keskittymistä sekä ennenkaikkea aikaa (vinkki: älä yritä opetella tätä, jos sinulla on kiire). Älä kuitenkaan ota turhia paineita, korun ilme saa olla rento! Rannekoru on helppo valmistaa, kun pääsee vauhtiin ja omaksuu tekniikan. Materiaalit ovat edullisia ja niissä löytyy valinnanvaraa.
Aloitin (ehkä liiankin) kunnianhimoisesti tällaisesta pitkästä versiosta, joka kiertyy ranteen ympäri useamman kerran. 
Tähän projektiin tarvitset: sakset, vahvaa lankaa, neulan (huom. kokeile meneekö neula helmistä läpi), narua tai nahkanyöriä sekä pieniä helmiä. Halusin omaan koruuni lukon, mutta korun voi myös solmia kiinni, jolloin et tarvitse alla olevia tarvikkeita. Jos päädyt solmuvaihtoehtoon, muista huomioida se mittaessasi sopivan narun/nyörin pituutta.


Aloita taittamalla naru/nyöri kaksinkerroin. Tee umpinaiseen päähän solmu ja jätä pieni lenkki. Pujota neulaan lankaa kaksinkerroin ja tee solmu. Työnnä neula narun/nyörin solmukohdan vierestä kahden "haaran" välistä alhaalta ylös. Tee langalla narun/nyörin päiden ympärille kahdeksikkoa: kierrä aina narun/nyörin ulkokautta alaspäin vuorotellen kummankin haaran puolelta ja tule aina narun/nyörin kahden haaran välistä ylös. Kuulostaa varmasti sekavalta, mutta yritän demonstroida paksulla puuvillalangalla kuinka kahdeksikkoa tehdään.


Kun olet tehnyt viisi kahdeksikkoa, aloita helmien pujottaminen. Kun tulet neulalla ylös, lisää helmi niin, että se jää narun/nyörin haarojen väliin ja jatka kahdeksikko loppuun niin, että lanka menee helmen läpi kahdesti (mielellään eri suunnista, jotta helmet pysyvät paremmin paikoillaan). Langan mentyä helmen läpi kahdesti, tee pelkällä langalla kahdeksikko ja lisää sitten seuraava helmi. 
Koru lopetetaan, kuten aloitettiinkin. Päätä koru tekemällä vähintään kahdeksan kahdeksikkoa pelkällä langalla ja päättele pujottelemalla lanka niin, ettei se lähde purkautumaan. Jos haluat koruusi lukon, laita narujen/nyörien päihin tällaiset pihdein puristettavat osat, yhdistä ne renkaalla ja pujota renkaaseen myös lukko. 

Jos korujen näpertäminen ei ole sinun juttusi, älä lannistu! Vastaavanlaisia koruja on myynnissä monella merkillä, valikoima on valtava! 

Kuva: Asos

Kuva: Revolve Clothing


Leave a Reply

Powered by Blogger.