Carrot Soup


posted by Tippytoes on

No comments

Vatsataudin jälkimainingeissa päätin kokeilla pehmeää porkkanakeittoa! Alkuperäisen reseptin löysin täältä, mutta muokkasin sitä hieman. Halusin keitosta täyteläistä ja samettisen pehmeää, sillä muistan elävästi ne lapsuuteni vetiset porkkanakeittolitkut, joita joutui syömään pitkin hampain. Tästä tuli herkullista, vaikka itse sanonkin - ja vatsa kiittää! Keitoista tulee kylläiseksi, mutta jää silti ihanan kevyt olo! Täydellinen ateria esimerkiksi ennen tanssituntia nautittavaksi vaikka hapankorpun kera! Tätä voisi tehdä kerralla suuremman erän ja laittaa osan pakastimeen.

- (reilu) 1 kg luomuporkkanoita
- noin 1 l vettä
- 2 kpl kasvisliemikuutiota
- reilu 3 dl kermaa
- noin puoli purkkia mascarpone -juustoa (100 g)
- 3 kpl kotimaisia sipuleita
- mustapippuria
- suolaa
- tuoretta persiljaa

1. Kuori ja pilko porkkanat sekä sipulit. Laita vesi suurehkoon kattilaan ja kiehauta. Lisää kasvisliemikuutiot ja porkkanat. Keitä hetki ja lisää sitten sipulit. Keitä jonkin aikaa, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.

2. Kaada kattilan sisältö tehosekoittimeen ja hienonna, jonka jälkeen kaada soseutettu seos takaisin kattilaan. Keitä seosta, sekoita joukkoon kerma ja mascarpone sekä suola ja pippuri. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.

photo: mtv3
Recovering from a stomach flu I wanted to try something stomach friendly: carrot soup. It was finally time to replace the horrible memories from my childhood with some pleasant ones, regarding this dish, so I wanted to give it a try.  I wanted the soup to have a smooth and soft, rich texture. 

I found a recipe from here, but I made slight modifications. The soup turned out delicious! My stomach was pleased too! A perfect meal e.g. before dance class since it gives a full, yet light feeling. Next time I'll make a bigger batch and freeze some of it.

- 1 kg organic carrots (toss in a few extra ones)
- 1 l water
- 2 vegetable stock cubes
- 3 dl cream
- 100 g mascarpone cheese
- 3 onions 
- black pepper
- salt
- fresh parsley

1. Peel and dice the carrots and onions. Boil the water in a large sauce pan, add the vegetable stock cubes along with the carrots. The idea is to give the carrots a head start before adding the onions. (After adding the onions) let it boil until the carrots are nicely softened.

2. Pour the whole stew into a mixer, run until it's smooth - then pour it back into the sauce pan. Heat it and mix the mascarpone cheese in along with the cream, salt and pepper. Sprinkle on some fresh parsley.



Leave a Reply

Powered by Blogger.