Vatsataudin jälkimainingeissa päätin kokeilla pehmeää porkkanakeittoa! Alkuperäisen reseptin löysin täältä, mutta muokkasin sitä hieman. Halusin keitosta täyteläistä ja samettisen pehmeää, sillä muistan elävästi ne lapsuuteni vetiset porkkanakeittolitkut, joita joutui syömään pitkin hampain. Tästä tuli herkullista, vaikka itse sanonkin - ja vatsa kiittää! Keitoista tulee kylläiseksi, mutta jää silti ihanan kevyt olo! Täydellinen ateria esimerkiksi ennen tanssituntia nautittavaksi vaikka hapankorpun kera! Tätä voisi tehdä kerralla suuremman erän ja laittaa osan pakastimeen.
- (reilu) 1 kg luomuporkkanoita
- noin 1 l vettä
- 2 kpl kasvisliemikuutiota
- reilu 3 dl kermaa
- noin puoli purkkia mascarpone -juustoa (100 g)
- 3 kpl kotimaisia sipuleita
- mustapippuria
- suolaa
- tuoretta persiljaa
1. Kuori ja pilko porkkanat sekä sipulit. Laita vesi suurehkoon kattilaan ja kiehauta. Lisää kasvisliemikuutiot ja porkkanat. Keitä hetki ja lisää sitten sipulit. Keitä jonkin aikaa, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
2. Kaada kattilan sisältö tehosekoittimeen ja hienonna, jonka jälkeen kaada soseutettu seos takaisin kattilaan. Keitä seosta, sekoita joukkoon kerma ja mascarpone sekä suola ja pippuri. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.
(väliaikais)heippa
3 years ago